Marktplaats en prijzen

28 jan 2012 11:46 | Geplaatst door Marcel |

Beeldscherm en MarktplaatsIk heb pas een nieuw beeldscherm voor mijn computer gekocht. Het oude beeldscherm kon mooi op Marktplaats, dan hou ik er nog wat geld aan over.
Dus ik kijk op Marktplaats wat de gangbare prijzen zijn voor een tweedehands 19″ LCD scherm. Ik zie gemiddelde prijzen van 45 Euro. Ik vind het wat duur, tegenwoordig koop je al een nieuw beeldscherm voor onder de 100 Euro. Maar goed, blijkbaar gaan ze daarvoor weg, anders zouden ze er niet op staan.

Dus ik plaats de advertentie op Marktplaats voor 40 Euro. En voor 2 weken lang krijg ik geen reacties. Blijkbaar is de prijs toch wat aan de hoge kant.
Ik plaats de advertentie opnieuw, nu voor 25 Euro. En binnen een paar dagen ben ik hem kwijt voor de vraagprijs. Blijkbaar is dat toch een meer gangbare verkoopprijs.

Nu snap ik wel hoe het werkt. Ik heb ooit toch meer dan 300 Euro uitgegeven voor dat beeldscherm. En dan wil je er toch wat voor terughebben.
En alle advertenties voor 40 Euro of meer staan dan ook wekenlang op Marktplaats. Maar de goede advertenties, voor bijv. 25 Euro, die verkopen en verdwijnen na een paar dagen.

Maar 25 Euro voor een tweedehands beeldscherm is toch wel echt de juiste prijs. 40 Euro is ronduit teveel.