Elsrock 2010

03 Sep 2010 20:33 | Geplaatst door Marcel |

28 augustus was het weer zover, Elsrock 2010. Vorig jaar waren we ook geweest, met Disabuse en Flotsam and Jetsam. Dit jaar zou de line-up iets minder zijn, maar vast nog wel gezellig, was mijn verwachting.

Rond 14:30 waren we op het terrein, deze keer links van het paadje. Hail of Bullets zou zo beginnen. Dat bleek wel aardige Death Metal te zijn, maar wel wat recht-toe-rechtaan, en doorsnee. Maar dat is misschien wel gewoon hoe Death Metal er nu voor staat, er gebeuren niet veel spannende dingen in.

RegenboogOver de hele dag hebben we maar een echte hoosbui gehad, dus het weer viel hard mee. En de laag modder op het terrein was ook nog niet dramatisch, zolang je maar goede schoenen aan had. Waar de mensen op gympies vast ook snel achter waren.

Na Hail of Bullets was het de beurt aan Onslaught, en dat was best aardig. Ook niet meer dan dat, gewoon aradige Thrash uit Engeland. Onze favoriete ballad “Welcome to Dying” hebben ze vast niet durven spelen.

Hierna kwam Dream Evil, en daarna de band waar een paar van ons toch ook wel voor kwamen, Pestilence. Een beetje lauw gespeeld vond ik, en de zanger is beslist geen begenadigd spreker, maar de muziek was best leuk. De kraker “Land of Tears”, en ook de afsluiter klonken lekker, en gingen er goed in.
Pestilence

Hierna kwam Lizzy Borden, wat mij niet veel deed, en daarna de New Yorkse hardcore Agnostic Front. Enorme machomannetjes, die zo uit een film lijken weggelopen te zijn. Maar wel een goed optreden, erg strak en een goede performance.

Napalm Death is mijn smaak niet helemaal, ik vind er gewoon niks van.

Hierna het voor mij onbekende Hypocrisy. Mij was verteld dat het erg goed was, en dat was het ook. Redelijk melodieuze Death Metal, met de grunts op de juiste plaats. Erg strak en lekker. Helaas was het tijd om de trein te halen, en dat was wel zo verstandig om te gaan doen.