Hoe kom je van zilvervisjes af?

06 jun. 2023 12:06 | Geplaatst door Marcel |

Ten eerste, vaak worden papiervisjes bedoeld wanneer mensen het over zilvervisjes hebben. Zilvervisjes zitten in de badkamer en leven van schimmel. Papiervisjes zitten onder het aanrecht en in bergruimtes en leven van papier. Papiervisjes kunnen makkelijk een plaag worden en ze worden vaak als vies ervaren in de keuken.

Het doel is niet om ze volledig kwijt te raken, dat kun je vergeten. Maar het aantal papiervisjes verminderen kan natuurlijk wel. Er is altijd wel nieuwe aanloop en het blijft een aandachtspunt.

De methode is om ze sneller dood te maken dan dat ze nesten hebben of aan komen lopen. Het klinkt te simpel om waar te zijn, maar het werkt echt. Ze fokken namelijk niet als konijnen, een papiervisje kan makkelijk 8 jaar oud worden (wanneer je er niet achteraan rent).

Een makkelijke toepassing van deze methode is om een kartonnen doos op een rustige plek in huis te zetten. Eens in de week schud je deze buiten uit en alles wat er uit valt maak je dood. Hou dat een tijd vol en je zal zien dat het aantal papiervisjes in huis echt afneemt.

Spinnen eten zilvervisjes en papiervisjes als prooi. Een aantal spinnen in huis laten leven is dus geen gek idee. Is de spin net zo groot als het papiervisje of kleiner, dan is mijn ervaring dat ze elkaar dood maken.