Op vakantie naar de jaren 50

14 jun. 2023 15:46 | Geplaatst door Marcel |

Sinds ik deze Motobecane Cyclotouriste heb, denk ik al aan een fietsvakantie met deze fiets. Hij is er voor gemaakt tenslotte, al is hij er niet voor geschikt.
Na alle coronaperikelen was dit voorjaar de juiste tijd. 6 dagen lang heb ik in Belgiƫ gefietst. Maximale afstand was 70km op een dag, dat is met deze fiets meer dan genoeg. Doel was ook om de toerist uit te hangen in de plaatsen die ik zou bezoeken.

Met de trein ging ik naar Roosendaal om vandaar naar Antwerpen te fietsen. De dagen erna vervolgens naar Gent, Brussel, Mechelen en opnieuw Antwerpen en Roosendaal. De wegen waren slecht, de mensen waren aardig. De hostels waren uitstekend, het weer fantastisch. Vooral Brussel en Antwerpen vind ik prachtige steden en de moeite waard om meer dagen door te brengen.

Twijfels waren er ook genoeg, vooral de eerste dagen vroeg ik me af of zo’n fietsvakantie nu wel iets voor me is. Maar de dagen erna vond ik het erg fijn. Onverwacht was het catharsis-effect.

De fiets was nerveus en in de buurt van tramrails wat beangstigend. Samen met bepakking en de slechte wegen was dat soms toch wel een bezoeking.